Wie zijn wij
 

 
Mijn naam is Frances Smits-Deurvorst en woon samen met man en  kinderen in het buitengebied van Oud-Vossemeer (15km van Bergen op Zoom).
Onze kleinschalige kennel is erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.
Onze honden leven in en om huis en zijn helemaal in ons gezin opgenomen. Elke dag wordt er met alle honden flink gewandeld en ze hebben bij ons alle ruimte om echt hond te zijn.
 
 

Hoe het begon..
Toen in zomer 2004 de chocolade bruine labradorreu Bommel zijn intrede deed in ons gezin waren we al snel besmet met het "labradorvirus". Bommel was toen al 4 jaar oud en werkelijk een schat van een hond, een reu met een zeer zachtaardig karakter en enorme will-to-please. Op de foto Bommel in de sneeuw, 13 jaar oud. December 2013 hebben we afscheid van hem moeten nemen, 14 jaar oud. 

 
 
 
In 2008 kwam er een zwart labrador teefje bij, onze Sara. Wederom een labrador met een geweldig karakter, mooi uiterlijk en perfect gezond. M'n grote wens was om een nestje met haar te gaan doen. En in 2010 is ons eerste nestje labrador pups geboren. Hier hebben we een geel teefje van aangehouden: onze Pixie.
In 2011 heeft Sara nog een nestje gehad en hier hebben we onze Fien van aangehouden.
Inmiddels zijn we een aantal generaties verder en heel wat ervaring rijker.

 
 

 
 
 
In 2011 hebben we onze roedel labradors uitgebreid met een Basset Artésien Normand (Franse Basset) genaamd Catootje. Ik heb altijd al een zwak gehad voor dit ras en er deed zich een mogelijkheid voor om uit een mooi nest een pupje te krijgen. Het is de bedoeling om, naast de labradors, ook af en toe een nestje Bassets te gaan krijgen. Catootje heeft in 2013 haar eerste nestje gekregen en hier hebben we 1 teefje van aangehouden onze Jessie.
 

Verder heb ik mezelf in tussentijd helemaal verdiept in de kynologie en heb met goed gevolg de cursussen Kynologische Kennis deel 1, deel 2 en de cursus Exterieur en Beweging afgerond. Dit zijn cursussen die gegeven worden door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Wij fokken alleen met kerngezonde ouderdieren, die alle gezondheidsonderzoeken die de van de Raad van Beheer verplicht heeft gesteld, volledig hebben doorstaan.
De labrador pups worden volgens de regels van de Labrador Kring Nederland gefokt. Dit betekent dat onze labrador teven minimaal gekeurd zijn op heupen, ellebogen en ogen. 
Voor het fokken van de Franse bassets pups houden wij ons aan de regels van de Basset Artésien Normand Club Nederland. Daarnaast letten we ook op schoonheid en bezoeken we met onze honden regelmatig shows. 
U kunt de websites van de betreffende rasvereniging bezoeken voor meer informatie over het ras.
Het fokken van een nestje labradors/bassets is voor ons puur hobbymatig en we hebben dan ook niet meer dan 1 of 2 nestjes per jaar.


 
                                                 Afbeelding invoegen
 


 


 

 
Afbeelding invoegen