7 november
Vandaag met onze Kira en Lotte naar de Dogshow Bleiswijk te Hazerswoude geweest. Beide dames deden het erg goed en behaalde beiden een kwalificatie Uitmuntend én een plaatsing. Lotte is in de Tussenklasse Teven 2e Uitmuntend geworden en Kira behaalde een mooie 3e plaats Uitmuntend in de Open klasse Teven.
Het keurverslag van Kira: Innemend hoofd met mooie uitdrukking. Goed oortje. Goede hoeking voor- en achterhand. Beste ribben. Goede bone en voeten, prima beharing. Zag in gang en stand wat betere rugbelijning. Erg mooie presentatie. Uitmuntend 3e plaats
Het keurverslag van Lotte: Goede schedel, stop zou iets markanter mogen, voorsnuit iets meer lengte. Voorborst loopt iets meer weg, prima ribben. Mooie achterhand, goede voeten. Fraaie beharing en staart. Gangwerk is okee. Zou in totaliteit iets meer vrouwelijk mogen zijn. Uitmuntend 2e plaats.  Keurmeester: T. van Adrichem Boogaert-Kwint (NL).
 
30 september
Hoera! Vandaag is onze Pixie bevallen van haar tweede nestje pups. Er zijn 5 kerngezonde pups geboren waarvan 2 gele teefjes, 1 geel reutje en 2 zwarte reutjes. Het is allemaal heel goed gegaan en mama Pixie en de pups maken het prima. Onder het kopje Huidig nest Labrador zal ik geregeld een update over het nest plaatsen met leuke foto's van de pups.
 
Afbeelding invoegen
 De pups paar uurtjes oud. 
27 september
Op deze prachtige zonnige herfstdag stond de reunië van de pups van het eerste nest van Fien op het programma. Wat was het leuk om de pups die inmiddels al weer anderhalf jaar oud zijn, samen met hun baasjes terug te zien!! En wat zagen ze er allemaal goed uit! Alle pups zijn uitgegroeid tot mooie klassieke labradors en ze lijken heel erg op elkaar, een mooi uniform nest. We hebben genoten van een heerlijke wandeling door de Brabantse bossen en daarna een gezellig samenzijn waarna ieder weer huiswaarts vertrok. Alle baasjes bedankt voor de komst, de gezelligheid én al jullie leuke verhalen over jullie Foxeslake labje!!
 
Afbeelding invoegen
groepsfoto 
 
 
Afbeelding invoegen
alle 8 tegelijk netjes zitten valt nog niet mee..
 
Afbeelding invoegen
wat een plezier hebben ze met elkaar
 
Afbeelding invoegen
onze dochter Emelie met alle 8 labjes op pad...
 
Afbeelding invoegen
ahhh en toen ontdekte we een meertje midden in de bossen..... joehoe zwemmen!
 
Afbeelding invoegen
na de wandeling lekker op het terras; mama Fien, Lotte en Skye
 
Afbeelding invoegen
Loïs was ook mee een tante van de pups
 
Afbeelding invoegen
Joep 
28 augustus
Vandaag heel erg goed nieuws!! De echo bij de dierenarts heeft bevestigd dat onze Pixie in verwachting is van Cloud (Cover my Eyes Obscured by Clouds). Wij kijken ernorm uit naar dit nestje pups. Het zal het tweede nestje worden van Pixie en Cloud, we hebben deze combinatie al eerder gedaan, het is dus een herhaalnest. Alle informatie over dit nest is te vinden onder het kopje Verwacht nest Labrador
 
14 juli
Afgelopen nacht zijn de puppies van Fien en Cloud geboren! Alles is heel goed gegaan en er zijn 9 pups geboren waarvan 7 zwarte en 2 gele. De komende tijd zal ik regelmatig foto's en een update over het nest plaatsen onder het kopje Huidig nest Labrador. Mama Fien is een hele goede moeder voor haar kroost en ze geniet van het moederschap en ook wij genieten weer van dit prachtige kleine spul.
 
Afbeelding invoegen
16 juni
Vandaag heeft de echo bevestigd dat onze Fien puppies verwacht van Cloud!! Wat een goed nieuws! Ze is nu ruim 5 weken zwanger en we verwachten de pups rond het weekend van 11 juli as. Op de pagina Puppies Labrador  staat alle informatie over dit aanstaande nest labrador pups vermeld. 
 
11 mei
Heel goed nieuws van de Raad van Beheer ontvangen. De gezondheidsuitslagen van de ellebogen en heupen van onze Lotte (Foxeslake Hang on to Your Love). Ze is ED vrij en heupen HD A! De ogen had ik al laten spiegelen en die zijn ook perfect gezond. Heel blij met deze uitslagen, een mooie gezonde nakomeling van onze Fien!
 
6 april
Zowel zaterdag als zondag met Kira naar de Paasshow te Goes geweest. Ze stond ingeschreven in de teven Jeugdklasse. Zaterdag werd er gekeurd door dhr. G. Bezzecchi en behaalde Kira een Zeer Goed en werd als 4e geplaatst. Zondag keurde mw. S. Ylä-Mononen en haalde Kira een Uitmutend met 3e plaats. Haar keurverslag van zondag: Good size, nice proportion. Strong female head. Enough neck. Excellent bone. Short upper arm. Good body. Well angulated. Slopping croup. Moves very well. Excellent 3e plaats.
 
 
31 maart Op 28 maart is onze Lotte al weer 1 jaar oud geworden. Bij deze feliciteren we alle nestgenootjes van Lotte met hun 1e verjaardag!!
Vandaag de ogen van Lotte laten spiegelen. Alles zag er perfect uit en ze is vrij bevonden van oogziektes oa.  cataract, RD, PRA. Altijd weer heel goed nieuws.  
 
 

23 maart   Op deze mooie zonnige lente dag is Catootje loops geworden. Volgende week maandag de 30e maart voor het eerst bloed laten prikken om de progesteron waarde te laten bepalen. Ben benieuwd, heel spannend. Waarschijnlijk zal Fien ook snel gaan volgen en spoedig loops gaan worden.

Cato in dromenland...
2 maart 
Gisteren naar de Martinidogshow te Groningen (Benelux Winner) geweest. Kira stond ingeschreven in de Jeugdklasse teven welke gekeurd werd door mw. L. Harvey-Major (GB). In deze zeer sterke klasse heeft Kira een mooie 3e plaats Uitmuntend behaald. Haar keurverslag: Lovely gentle expression. Clean in neck flowing into well set shoulders. Correct topline and tailset. Well spring rib, well turned stiffle. Good heard topcoat. Moved freely covering the ground well. Excellent 3e.

                                        

24 februari
Vandaag de jaarlijkse oogcontrole van Fien. Alles zag er perfect uit en weer vrij bevonden van alle oogziektes. De verwachting is dat ze volgende maand loops gaat worden, dus nog even afwachten.. spannend. Catootje is nog niet loops geworden, ze zal wel op Fien wachten zodat de dames tegelijk loops zullen worden, dan wordt het nog druk met de dekkingen!!

18 januari
De papa van het aankomende nest puppies van onze Catootje zal de de reu Barsaja's Koplan worden. Het wordt een herhaal nest van 2013, toen was Koplan de vader van het eerste nest pups van Cato. We zijn zeer tevreden met de nakomelingen uit dit nest: mooie rastypische Franse bassets, goede karakters en perfect gezond. Dus de keuze wie de papa van haar 2e nestje ging worden, was niet moeilijk! Volg alle ontwikkelingen rond dit as. nest onder het kopje: Puppies Franse Basset.

14 januari
Vandaag weer heel goed nieuws ontvangen van de Raad van Beheer. Kira (I'm Queen of Hearts of Tintagel Winds) heeft perfect gezonde ellebogen: ED Vrij!! Alle basis onderzoeken zijn nu gedaan bij Kira en ze is helemaal gezond. Hier zijn we heel erg blij mee!! 

8 januari
In de eerste week van het nieuwe jaar 2015 heel goed nieuws ontvangen! De officiële uitslag van de Raad van Beheer is binnen: Kira (I'm Queen of Hearts of Tintagel Winds) heupen: HD A. De ogen had ik al in december laten spiegelen en die waren vrij van alle oogziektes. Nu nog wachten op de uitslag van de ellebogen.
De plannen voor 2015 zijn om in ieder geval een nestje labradors en een nestje bassets te gaan doen. Zie verder onder de kopjes: Puppies Labrador  en Puppies Franse Basset

5 januari
Vorig jaar december samen met Pixie en Didi nog een wandeling wezen maken met de papa van Didi, Cloud en zijn baasje Jacolijn. Hieronder nog leuke foto's van deze winterwandeling van het gezin: Pixie, Cloud en dochter Didi!

Wat zie ik daar in de verte....


Mama Pixie, papa Cloud en hun dochter Didi, prachtig plaatje!


Samen met papa lekker snuffelen

1 januari

Foxeslake wenst iedereen een Happy New Year, may all your wishes come true!!