Op 15 september 2014 zijn er twee prachtige zwarte labrador puppies geboren van onze Pixie & Cloud, het zijn een teefje en een reutje.


8 november, 54 dagen oud.
De puppies hebben de afgelopen tijd weer veel meegemaakt. Ze zijn naar de dierenarts geweest voor de 1e puppy-enting en dat ging prima zonder gepiep, ze waren zo rustig. Ze zijn helemaal gezond bevonden door de dierenarts. Verder zijn ze gechipt door de medewerker van de Raad van Beheer, ook hier weer geen enkele kick gegeven, wat een brave en stoere pups! Ondertussen is Gijs al vertrokken naar zijn nieuwe baasjes en hier blijft Didi waar we nu alle aandacht aan kunnen geven! Onderstaand nog wat foto's van de tweeling, bijna 6 weken oud. 


 hoofdje Didi


Stafoto Gijs

Stafoto Didi


hoofdje Gijs

15 oktober, 30 dagen oud.
Even weer tijd voor een update over de puppies. Ze zijn al weer ruim 4 weken oud. Het zijn hele ondernemende hondjes en iedere dag valt er wel weer wat te ontdekken. Met het warme herfstweer zijn ze veel buiten en daar valt wel wat te beleven. Zoals kennis maken met de andere honden, spelen met onze kinderen. Gisteren de pups voor de tweede keer ontwormd, dat blijven ze heel vies vinden. Slapen doen ze nog veel maar de periodes dat ze wakker zijn worden steeds langer! Onderstaand weer wat foto's van de afgelopen week.
 
links Didi  rechts Gijs
 
links Didi   rechts Gijs
 
 
Gijs in het gras
 
Didi op ontdekking
 
samen aan de wandel
 
reutje Gijs
 
teefje Didi
 
 
6 oktober, 21 dagen oud.
Vandaag al weer 3 weekjes oud de pups van Pixie. Het gaat heel goed met ze en ze groeien als kool zo hard. Met de dag worden ze actiever en gaan lekker op ontdekking. Ze slapen nog wel heel veel maar dat is ook goed want daar groeien ze van! Zo zijn de tandjes deze week doorgekomen en daar doen ze mama Pixie af en toe geen plezier mee... Ze stoeien veel met elkaar en maken daarbij al echte hondengeluiden: blaffen, piepen, grommen, janken. Kortom het zijn hele gezonde puppies!! Vanaf deze week ben ik begonnen met bijvoeren, ze krijgen het lekkere puppyvlees van Carnibest en daar smullen ze van met als toetje nog even bij mama drinken! De pups zijn deze week ook voor het eerst even buiten geweest en dat vonden ze geweldig, overal aan snuffelen en rondscharrelen, leuk om te zien!


 teefje: Foxeslake Bohemian Rhapsody


reutje: Foxeslake Crazy Thing Called Gijs


reutje met de roepnaam Gijs


teefje met de roepnaam Didi


na het buiten zijn weer lekker binnen in de werpkist slapen
nu ook kranten in de werpkist om het zindelijk maken te bevorderen!

29 september, 14 dagen oud.
De puppies zijn al weer 2 weken oud, wat gaat de tijd hard! Er is veel gebeurd in het puppenwereldje deze weken. Zo zijn ze enorm gegroeid, het geboortegewicht is inmiddels ruim verdrievoudigd! Ze zijn voor het eerst ontwormd, dit vonden ze maar vies en hebben even gehoest en geproest maar ja het moet gebeuren om ze lekker gezond te houden. De nageltjes van de pups zijn geknipt want die werden wel erg scherp en daar deden ze mama Pixie geen plezier mee... De oogjes van broer en zus zijn een klein beetje opengegaan en de komende dagen zullen ze steeds meer open gaan. En verder zijn de pups al aardig "in de benen" aan het komen en tijgeren flink door de werpkist heen.
Onderstaand weer wat foto's van de afgelopen tijd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16 september, 1 dag oud.
mama en de pups doen het geweldig goed. De pups zijn al ruim aangekomen in gewicht en Pixie geniet van het moederschap. Ze is bijna niet bij haar puppies weg te krijgen en houdt ze goed in de gaten.
Lieve Pixie!! Trots zijn we op haar én de pups!! Onderstaand wat foto's van dag 1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
!!  PUPPIES VERWACHT !!
- Voor dit nestje pups zit onze wachtlijst al vol en kunnen geen nieuwe aanmeldingen aannemen -
 
Medio september 2014 verwachten wij een geel en zwart nestje labrador pups uit onderstaande combinatie.
 
 
 FOXESLAKE SURPRISE (PIXIE)                  &     COVER MY EYES OBSCURES BY CLOUDS
 
 
Voor het eerste nestje van onze Pixie hebben we gekozen voor de prachtige zwarte reu Cover my Eyes Obscured by Clouds, roepnaam Cloud. Beide ouderdieren zijn kerngezond en hebben uitstekende gezondheidsuitslagen. Zowel Pixie als Cloud hebben op showgebied uitmuntende resultaten behaald. En wat erg belangrijk is ze hebben beide hele goede aanhankelijke karakters met een enorme will to please wat zo kenmerkend is voor de labrador. Alle informatie over Pixie is te vinden op haar eigen pagina en foto's in het foto-album. Cloud woont bij Jacolijn en Arjen de Krom. Alle informatie over hem is te vinden op zijn eigen website: www.obscuredbyclouds.nl  

Gezondheidsuitslagen: 
 
Pixie                                                                                        Cloud
Heupen: HD A                                                                         Heupen: HD A
Ellebogen: vrij 0-0                                                                 Ellebogen: vrij 0-0
Ogen: vrij                                                                               Ogen: vrij  
Gebit: compleet                                                                     Gebit: compleet
                                                                                                Optigen PRA: normal/clear 
                                                                                                 EIC: normal/clear
                                                                                                 HNPK: normal/clear
 
showuitslagen:
Pixie                                                                                        Cloud
diverse malen uitmuntend  met plaatsing                            diverse malen uitmuntend met plaatsing

                              
                                    
 
Het nestje van Pixie is helemaal volgens de richtlijnen van de Nederlandse Labrador Vereniging gefokt en er zal dan ook een Keurmerk van de NLV voor de pups afgegeven worden.
Mocht u nog meer informatie willen, mail of bel gerust. Wij werken al met een wachtlijst, indien u serieus geïnteresseerd bent in een labrador pup uit deze combinatie kunt u contact opnemen voor plaatsing op onze lijst.