28 maart 2014 zijn er 9 prachtige labradorpuppies geboren van onze Fien & Ulysses. Het zijn 5 zwarte teefjes, 3 zwarte reuen en 1 gele reu.
Onze puppies zijn inmiddels allemaal voorzien van fijne baasjes

25 mei; 8 weken en 2 dagen oud  De laatste week dat alle pups bij elkaar waren, is omgevlogen, de pups hebben hier samen veel plezier gehad en veel met elkaar gespeeld. Dinsdag jl. heeft de eerste pup (reutje donkerblauw) het nest verlaten. Afgelopen vrijdag zijn er 3 puppies door hun nieuwe baasjes opgehaald en zaterdag zijn de laatste 3 vertrokken. Wij wensen iedereen heel veel plezier met hun Foxeslake pupje!! Hier blijven Joep en Lotje om team Foxeslake te versterken!!


Joep en Lotte 


wij blijven bij Foxeslake..


lekker op ontdekking


dag lieve pup


nog even bij elkaar


ik lig op m'n nieuwe baasje te wachten..
 
16 mei; 7 weken oud De puppies zijn vandaag al weer 7 weken oud! Het zijn echte boefjes... flink ondernemend en veel stoeien met elkaar én met ons! Afgelopen maandag zijn ze naar de dierenarts geweest dus ook voor 't eerst in de auto. Ze hebben geen kik gegeven en lagen lekker met z'n allen achterin te slapen zowel de heen- als de terugreis, wat een relaxte puppies! Alle pups zijn kerngezond bevonden door de dierenarts en ze hebben hun 1e puppy-enting gehad. Ook hier hebben ze weer geen kik gegeven, ze vonden alles prima. De pups hebben erg goede eetlust en ze krijgen nu 4x per dag hun maaltijd, bij mama Fien drinken ze eigenlijk bijna niet meer, ze staat het ook niet zo maar toe! Onderstaand weer wat leuke foto's. 


we stoeien wat af.

lekker liggen
 

   
spelen in de puppyren


bij de dierenarts vinden we alle best
 
 
Onderstaand van iedere pup een hoofdfoto met 7 weken eerst de reutjes en dan de teven:
 

reutje geel 


reutje lichtblauw
 
reutje grijs
 
reutje donkerblauw
 

 teefje paars
 
teefje groen
 
teefje zalm
 
teefje lichtroze
 

 teefje rood
 
in de beschutting, teefje rood
 
in de zon liggen, reutje donkerblauw
 
droppie, reutje lichtblauw
 
nog een droppie, teefje lichtroze
 
nogmaals teefje lichtroze
 
lekker knus, teefje groen
 

 teefje paars & reutje geel
 
9 mei; 6 weken oud Wat gaat de tijd snel en wat groeien de pups! Deze week weer veel meegemaakt. We hebben de bench geïntroduceerd zodat ze hier al een beetje aan gewend zijn. Ze vinden het prima en gaan hier gerust lekker in slapen, we laten het deurtje open. Verder leren ze netjes uit hun eigen voerbakje eten, kijk maar op onderstaande foto, zodat er geen voernijd ontstaat. Vandaag zijn de pups gechipt dit verliep allemaal prima en ze hebben geen kik gegeven, brave puppies! Ze zijn voor de 3e en laatste maal ontwormd. Maandag gaan ik met ze naar de dierenarts, hier krijgen ze de 1e puppy-enting en worden ze helemaal gecontroleerd. Op naar week 7!
 
we leren netjes uit ons eigen bakje te eten..
 
voor 't eerst snuffelen aan de bench
 
lekker liggen, broertjes en zusjes komen er ook vaak bij hoor..
 
Er is veel bezoek die ons lekker knuffelt en aandacht geeft..
 
we zijn zooo nieuwsgierig..
 
we worden al best groot..
  
2 mei; 5 weken oud De puppies zijn vandaag precies 5 weken oud. Ze zijn nu geweldig om te zien en krijgen ook zo veel aandacht van iedereen. Het zijn hele vrolijke puppies ze komen altijd kwispelend op je af! Ze groeien nog steeds bijzonder goed en hebben dan ook goede eetlust... Mama Fien neemt echt meer afstand van haar pups, ze drinken nog wel bij haar maar dit is niet meer dan een paar keer per dag. Verder speelt ze veel met haar pups, leuk om te zien. De pups spelen ook veel met onze Franse bassets Catootje en Jessie, ze kunnen het erg goed met elkaar vinden!
Volgende week vrijdag komt de medewerker van de Raad van Beheer om de pups allemaal te voorzien van hun chip. Onderstaand weer foto's van de afgelopen week.
 
lekker met elkaar in de mand
 
hé deze hond ziet er toch echt anders uit dan mama...
 
stoeien met tante Cato
 
 
we zijn al best braaf hoor!
 
Fien geeft haar pups de laatste tijd staand drinken
 
reutje donkerblauw
 
teefje zalmroze
 
broer en zus teefje lichtroze en reutje lichtblauw
 
25 april; 4 weken oud Vandaag zijn de pups al weer 4 weken oud, wat vliegt de tijd voorbij! Ze groeien goed, de gewichten zitten nu allemaal op ruim 2 kg, sommigen al over de 2,5 kg. Ze zijn vandaag ook allemaal voor de 2e maal ontwormd, dit keer ook helemaal geen last van gehad. Verder heb ik de gehaakte geboortebandjes vervangen door puppy halsbandjes. Hierbij heeft teefje fucsia de kleur paars gekregen en heeft teefje wit een zalmkleurig bandje gekregen. Onderstaand weer leuke foto's, de pups zijn veel buiten geweest; genieten van het mooie weer!
 
mooi zitten...
 
lekker in de tuin...
 
boeffies....
 
mama Fien vindt het ook lekker buiten..
 
teefje paars & reutje donkerblauw
 
teefje groen
 
op ontdekking, best gek dat grind onder je voetjes..
 
lekker liggen
 
reutje grijs
 
22 april; 25 dagen oud  Afgelopen dagen is er heel veel puppyvisite geweest en Fien en de pups genoten van alle belangstelling! Verder hebben de pups weer veel meegemaakt. Zo zijn ze iedere dag wel even buiten geweest waar ze ook al echt een beetje op ontdekking gaan, mooi om te zien die mini labjes die in de natuur rondbanjeren! Van de Brinta pap zijn ze nu overgegaan op Carnibest vers vlees nou dat is smullen natuurlijk! Verder zijn de tandjes van de pups doorgekomen. De werpkist is inmiddels ook weg zodat hun wereldje enorm is vergroot, lekker op ontdekking en op naar leeftijd van 4 weken!
 
Teefje groen komt aanstappen..
 
zo klein nog..
 
lekker in het gras..
 
we zijn nog klein hoor..
de oogjes zijn nu nog blauwachtig en verkleuren langzaam naar bruin.
 
op ontdekking..
 
snuffelen in het gras..
 
In dromenland..
 
Broer en zus
 
Nog lekker in de werpkist..
 
18 april; 3 weken oud Vandaag zijn de pups al weer 3 weken oud, ze groeien als kool en het gaat heel goed met ze. Gister voor het eerst heel even buiten geweest, het was zo'n lekkere temperatuur en op een klein beschut plekje hebben ze even kunnen rondsnuffelen.
 
3 weekjes oud
 
als we wakker zijn, stoeien we wat af..
 
zitten, lopen, stoeien, blaffen we kunnen al best veel...
 
 
na het spelen, vallen we als een blok in slaap lekker bij elkaar...
 
16 april; 19 dagen oud De pups zijn nu zo leuk om te zien, het zijn echte minihondjes die al flink door de werpkist lopen, stoeien met elkaar, kwispelen, zitten, en veel geluidjes maken. Vandaag ben ik begonnen met bijvoeren, Brinta pap. Nou dat ging er ook letterlijk in als pap, ze hebben gesmuld! Mama Fien heeft ze na de maaltijd netjes schoongepoetst want het was een grote kliederboel, ze zaten helemaal onder!
 
wat groeien we toch hard...
 
na de papmaaltijd toch nog even drinken bij mama 
 
smikkelen; dat gaat erin als pap!
 
Jammie lekker, ja we eten nog niet netjes hoor!!
 
kleine pup..
 
uren slapen..
 
die kleine mini hondjes..
 
11 april; 14 dagen oud Alweer een week omgevlogen en de pups zijn vandaag 2 weekjes oud. Wat zijn ze gegroeid; enorm! Deze week hebben ze van alles meegemaakt. De nageltjes zijn geknipt, deze werden wel erg scherp en de pups deden daarmee mama Fien geen plezier! Ze zijn allemaal voor de eerste maal ontwormd, dit vonden ze niet echt lekker. Ze hebben er gelukkig geen last van gehad. En deze week zijn de oogjes open gegaan! Het zijn nog spleetjes maar ze kunnen er al goed door kijken. Komende week gaan de oogjes echt goed open en de oren gaan ook open zodat ze al op geluiden gaan reageren, op naar week 3!
 
De oogjes zijn open, we kijken de wereld in!!
 
die kleine spleetjes, komende dagen gaan de oogjes steeds verder open
 
Op die knuffels kun je lekker gaan liggen...
 
Vanaf deze week allemaal leuke knuffels in onze werpkist
 
Wat zijn we gegroeid, we worden echte minihondjes
 
 
Ja!! de oogjes gaan open, het begin is er.....
 
Onze oogjes zijn nog dicht..
 
Teefje licht roze 10 dagen oud
 

4 april; 7 dagen oud De puppies zijn vandaag 1 week oud! Het gaat heel goed, de gewichten zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van het geboortegewicht. Ze worden ook al flink sterk en proberen hun kopjes al op te tillen en een beetje omhoog te komen. Nog een paar dagen en dan gaan de oogjes en oortjes open....


Even lekker op m'n zijkant liggen..

Broer en zus..

We liggen al wat meer uit elkaar..

Drinken bij mama Fien

Nog een broer en zus..Uitbuiken doe je lekker op je rug...


Wat zijn we al gegroeid!! Vergelijk maar de foto van de pups in het mandje van dag 1


1 april; 4 dagen oud Het gaat allemaal prima, de pups slapen natuurlijk nog veel, maar af en toe tijgeren ze al flink door de werpkist heen. Alle navelstrengetjes zijn mooi opgedroogd en eraf gevallen. Verder zijn ze alle 9 goed in gewicht toegenomen. Onderstaand weer wat foto's van de afgelopen 2 dagen.


We liggen nog graag bijelkaar...


teefje groen


Hij blijft leuk, die ene gele....


We slapen soms gewoon bovenop elkaar


koppies bij elkaar


Diepe slaap...


Hier groeien we van, lekker drinken..30 maart; 2 dagen oud de pups zijn zóó leuk, ik blijf maar foto's nemen. Mama Fien neemt al iets meer tijd voor haarzelf en is wat vaker buiten om met dit mooie weer lekker in het zonnetje te liggen! Als ze dan weer binnenkomt, gaat ze meteen alles poetsen en weer bij haar pups liggen om melk te geven, mooi om te zien! 


zo klein nog in de handen van onze dochter van 9 jaar..

 
 
aan de melkbar..
 
zorgzame mama Fien
 
 
alle 9 lekker bij elkaar
 
 
 op mama's poot, stukje van alle 3 de kleuren: zwart, bruin, geel!
 
 
slapen doen we nog héél veel
 
 
 
 29 maart; 1 dag oud Mama Fien en haar puppies maken het prima. De pups drinken goed en zijn al flink in gewicht toegenomen. Iedere dag wegen we ze even om te kijken hoeveel ze aankomen. Fien is een prima moeder en verzorgt haar kleintjes goed. Onderstaand weer wat foto's van de pups 1 dag oud.
 
 
die kleine oortjes...
 
 
mama Fien poetst wat af..
 
 
Fien volop mama
 
 
Als de werpkist wordt schoongemaakt, gaan wij even in het mandje
 
 
Even wegen..
 
 
 Onze kleine gele boef...
 
 

28 maart 0 dagen oud Het eerste pupje van Fien is geboren om 1.45 in de nacht van donderdag op vrijdag en de laatste vrijdagmorgen om 11.30 uur. Ze heeft de bevalling goed gedaan en heeft er haar tijd voor genomen, het is natuurlijk ook niet niks om 9 van die hummels op de wereld te zetten! Ze is een hele goede moeder en is niet bij haar pups weg te krijgen.  

alle 9 net geboren..
 
 
reutje geel en teef donkerroze
 
 
we kruipen lekker bij elkaar
 
 
teefje wit, bijkomen van de bevalling...
 
 
Onderstaand nog een overzichtje van de geboortetijden en gewichtjes:
1.45 uur    reu donkerblauw       446 gram
2.15 uur    teef wit/zalm           467 gram
4.00 uur    teef fucsia/paars     462 gram
5.10 uur    reu grijs                   442 gram
5.30 uur   teef rood                  408 gram
6.30 uur   teef lichtroze           434 gram 
7.30 uur    reu geel                    472 gram
11.00 uur   teef groen                402 gram
11.30 uur   reu lichtblauw           430 gram 
 
 
Eind maart 2014 verwachten wij een geheel zwart nest labrador pups uit onderstaande combinatie.
 
 
 Times Square Ulysses (Ulysses)        &       Foxeslake Sweetest Taboo (Fien)
 
Voor het eerste nestje van onze Fien hebben we gekozen voor de prachtige zwarte Amerikaanse reu Times Square Ulysses. Beide ouderdieren zijn kerngezond en hebben uitstekende gezondheidsuitslagen. Zowel Fien als Uysses hebben op showgebied uitmuntende resultaten behaald. En wat erg belangrijk is ze hebben beide hele goede aanhankelijke karakters met een enorme will to please wat zo kenmerkend is voor de labrador. Alle informatie over Fien is te vinden op haar eigen pagina en foto's in het foto-album. Ulysses woont op dit moment bij de familie Nugteren. Alle informatie over hem is te vinden op de website: www.woefdrams.nl
 
Gezondheidsuitslagen: 
 
Ulysses                                                                                  Fien
Heupen: HD A                                                                        Heupen: HD A
Ellebogen: vrij 0-0                                                                 Ellebogen: vrij 0-0
Ogen: vrij                                                                              Ogen: vrij  
Gebit: compleet                                                                     Gebit: compleet
Optigen PRA: normal/clear
RD/OSD: normal/clear 
EIC: normal/clear
Cardiac echo heart: clear
HNPK: normal/clear
 
showuitslagen:
Ulysses                                                                                  Fien
diverse malen uitmuntend                                                      diverse malen uitmuntend met plaatsing
1x BOB, 3x CAC, 4x res. CAC
 
                                     
 
Het nestje van Fien is helemaal volgens de richtlijnen van de Nederlandse Labrador Vereniging gefokt en er zal dan ook een Keurmerk van de NLV voor de pups afgegeven worden.
Mocht u nog meer informatie willen, mail of bel gerust. Wij werken al met een wachtlijst, indien u geïnteresseerd bent in een pup kunt u contact opnemen voor plaatsing op de onze lijst.